Ignasi Iglesias

Reforma Ignasi Iglesias

Sant Andreu, Barcelona


El pis se situa en una cantonada, amb la majoria de les estances amb obertures a carrer. La distribució existent responia a un programa molt rígid: passadís, dues habitacions individuals, un bany, una habitació doble amb bany a l’interior, cuina i menjador. Els propietaris actuals demanaven una actualització de l’habitatge que a la vegada els permetés una certa flexibilitat en l’ús dels espais i que els pogués acompanyar en l’evolució pròpia de la família al llarg del temps.

El projecte proposa comprimir la cuina i el bany petit formant un nucli a la zona central, que combinat amb un joc de portes corredisses permeten encadenar les ‘habitacions individuals’ amb la mateixa cuina i amb la sala d’estar. La nova distribució permet fer la volta completa al nucli central i l’habitatge passa a ser un espai encadenat que es pot utilitzar de moltes formes i que dona molta més amplitud.

La sala d’estar s’uneix a la cuina que a la vegada s’uneix a una zona d’estudi i a l’habitació del més petits. Quan creixin poden conquerir la zona d’estudi i integrar-la a la seva habitació o fins i tot poden sectoritzar-la com a un dormitori. A la vegada enfront de la cuina es pot mantenir la barra auxiliar de cara a la finestra com a zona de treball puntual.

L’elecció de materials i acabats del projecte reforça la idea del projecte. El paviment és continu a tot l’espai i tant sostres com parets es pinten de color blanc. Fins i tot les portes corredisses es fan de blanc per emfatitzar la presència de la caixa central recoberta amb un panellet de fusta de bedoll.


Redacció de projecte Jordi Capdevila, Alba Pijuan
Promotor Privat
Any 2021

Constructora Pep Boixader, Fustheri (Fusteria), Raúl Pizarro (Instal·lacions), Joan Güell (Pintor)
Any 2021

Superfície 84 m2
Fotografies Aitor Estévez Olaizola

Deixa un comentari