Es pot considerar que dos murs són els mínims necessaris per a construir una edificació amb un sistema senzill de suports, o que dues persones són el mínim imprescindible per a treballar en equip. murmur no és una paraula per si mateixa, basats en l'etimologia del llatí [murmurium o murmurare] la definiríem així:


1 m. [LC] Xiuxiueig suau que fa l’aigua quan corre o brolla, la vegetació moguda pel vent, una multitud que conversa, que diu oracions en veu baixa tot produint una remor a vegades inintel·ligible o confusa. Sentí el murmur de les seves dolces paraules a cau d’orella.


I en certa manera aquesta doble interpretació, tectònica i conceptual, defineix una actitud que es recolza en el concepte per donar-li una materialitat. Una actitud que recull tots els xiuxiueigs, que escolta i fa partícips totes les veus i que busca la manera de posar-los ordre a través de la materialitat dels elements, dels sistemes constructius, del respecte pels elements existents i les seves característiques. Una forma de treballar que permet al projecte d'arquitectura adaptar-se a les necessitats dels usuaris.

En Jordi Capdevila (Vic, 1980) és arquitecte per l'EtsAB -Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona- (2006). Durant els estudis va realitzar una estada d'un curs acadèmic a la Technische Universität de Berlín i va complementar la seva formació amb el Màster en Teoria i Pràctica del Projecte d'Arquitectura, del Departament de Projectes Arquitectònics de l'EtsAB (2009). Va ser becari de docència del DPA amb el professor Alfred Linares (2005-2007). Va col·laborar amb el despatx professional de Teresa Rovira (Barcelona, 2001-2007) i va treballar individualment (2008-2014). Ha estat president de l'AJAC i també ha impartit classes d'introducció a l'arquitectura a l'MBA in Design Management de l'European Business School.

L'Alba Pijuan (Barcelona, 1984) és arquitecta per l'EtsAB -Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona- (2010). Durant els estudis va realitzar una estada d'un curs acadèmic a la Kunstakademiets Arkitektskole de Copenhagen i va complementar la seva formació amb el Postgrau en Rehabilitació d'edificis d'habitatges, de l'Escola Sert (2011). Va ser becària del DPA col·laborant en la recerca 'Arquitectura danesa a Strandvejen, carretera núm.152' del professor Félix Solaguren-Beascoa. Va col·laborar amb el despatx professional nsarquitectes (Barcelona, 2007-2012), amb BIG -Bjarke Ingels Group- (Copenhagen, 2007) i amb MIRAG Arquitectura i Gestió (Barcelona, 2012-2016). Ha estat tresorera i vocal de la junta de l'AJAC. Des de 2022, és Passive House Designer. 

Col·laboradors

MA+SA, càlcul d'estructures

Numatec, enginyeria 

2gv, càlcul d'estructures

Germen Arqt, arquitecte tècnic


Han format part de l'equip

Eduard Yuste

Carles Gesa

Sandra Gusart

Arnau Valero

Pere Flotats