Morgades

Reforma de pis

Vic, Barcelona


El pis estava en desús des de feia anys i la distribució existent responia a una forma de viure de la seva època. El projecte va centrar els esforços a treure distribucions innecessàries de petites habitacions i col·locar la cuina en una posició central i protagonista de l’habitatge. La propietària de la casa, amb una especial sensibilitat pels acabats i amb una forta voluntat per investigar possibles resultats formals, ens va animar a pensar en solucions poc convencionals per perfilar la materialitat del projecte.
 
S’uneix l’antiga cuina, un bany, una habitació i el passadís d’entrada per generar un espai de cuina més gran, que permeti l’organització de dues grans franges d’emmagatzematge i una gran illa central. Al bany es va optar per un material de revestiment continu, igual que en el paviment de tot el pis, generant dues cabines independents de dutxa i vàter.
 
Amb la nova distribució la sala d’estar i l’habitació principal queden unides per una porta-envà de quatre peces de mirall a ambdues cares. A la paret oposada, es revesteix amb panells de fusta blanca amb el mateix mòdul, un dels quals és la porta d’accés a dues habitacions més.


 
Redacció de projecte Jordi Capdevila
Promotor Privat
Any 2016
 
Direcció d’obra Jordi Capdevila
Constructora Construbuch SL (constructora), Mobles Pirineus (fusteria), Instalaciones Pizarro (instal·lacions), DInteriors Girona (microciment), Vilarrasa Tarrats SCP (pintura)
Any 2017
 
Superfície 95 m2
Pressupost 60.000 €
Fotografies Aitor Estévez Olaizola